arrow_right Home

Over ons

Historie

Bredius komt van het ‘Hof van Bredius’ en het Brediusbos waar de Eetkamer tussen ligt.
In 1820 kocht Jacobus Bredius te Woerden grote stukken land in de polder Oude landt, het latere bos van Bredius. Een achterkleinzoon Arnold Bredius, kwam in de jaren 50 in strijd met de gemeente Woerden die het bos van Bredius voor nieuwbouw wilde bestemmen en het in 1966 tenslotte onteigende. Woningbouw is er echter nooit gekomen: nog altijd is Bredius een levendig park, een oase voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Niels Verzuu

Ik ben trots dat we vanaf 2016 zelfstandig Eetkamer Bredius draaien. Ik ben al vanaf mijn 15e levensjaar werkzaam in de keuken en heb in verschillende keukens gewerkt om ervaring op te doen. Van wild-restaurant tot academisch ziekenhuis, van patatzaak tot catering. Door deze diverse takken van horeca heb ik geleerd om mezelf te ontwikkelen tot een ervaren kok en ben nu ruim 20 jaar werkzaam in de keuken van ’t Oude Landt. Ik ben gastvrij, vriendelijk, sociaal en servicegericht. Dit is ook precies wat we met Eetkamer Bredius willen uitstralen. Ik vind het leuk om gasten het naar hun zin te maken en mijn doel is ze met lekker en gezond eten te verwennen.

Anja Jongeneel

Anja is al vanaf haar 15e werkzaam in ’t Oude Landt. Door de vele veranderingen die plaats gevonden hebben in de keuken, heeft Anja een schat aan ervaring. Anja is begonnen als keukenhulp en heeft zich ontwikkeld tot en ervaren kokkin. Ze is daarbij erg servicegericht.

Het ontstaan van Eetkamer Bredius

Ik – Niels – heb 20 jaar in verzorgingshuis ‘t Oude Landt gewerkt in de keuken.
Doordat de wetgeving en subsidies in 2015 veranderde, werden verzorgingshuizen verpleeghuizen en eetvoorzieningen moesten apart worden georganiseerd.

Het was voor mij een mooie kans om mijn droom uit te laten komen: een eigen restaurant met een sociaal hart. Ik heb samen met mijn collega Anja Eetkamer Bredius geopend.
We zijn een ‘eetkamer’ voor de bewoners van ‘t Oude Landt en voor iedereen die geïnteresseerd is.

Eetkamer Bredius is een plek waar tussen de middag de warme maaltijd voor de bewoners geserveerd wordt, deze is gezond en lekker.
Er wordt elke dag vers gekookt volgens de HACCP-normen. Voor een aantrekkelijke prijs is er een 3-gangen menu.
Daarnaast kan er gelegenheid geboden worden voor het vieren van feestjes zoals verjaardagen, recepties, jubilea of voor vergaderingen.

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:30 — 17:00
Woensdag
10:30 — 17:00
Donderdag
10:30 — 17:00
Vrijdag
10:30 — 17:00
Zaterdag
10:30 — 17:00
Zondag
10:30 — 17:00
Op aanvraag ruimere openingstijden!